Prijs stukadoor

Gehanteerde prijzen voor stucwerk van Stukadoor Amsterdam

Algemeen over de prijs van een stukadoor

Prijzen van materiaal en grondstoffen – De prijs van elke stukadoorsklus wordt bepaald aan de hand van een aantal steeds terugkerende factoren. De kostprijs van de diverse grondstoffen om stukadoorswerkzaamheden op te kunnen starten is logischerwijs afhankelijk van de kwaliteit van de in te kopen grondstoffen. Een product van Knauf is nou eenmaal wat goedkoper dan een specifieke leverancier die op maat grondstoffen bij elkaar moet voegen en minder in bulk verkoopt.

Prijs van arbeid – De arbeidskosten van de stukadoor zijn vooral afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de werkzaamheden en het gewenste eindresultaat, de voorbehandeling van de ondergrond en alle overige arbeidsgangen die nodig zijn om een wand of plafond op het juiste afwerkingniveau op te leveren. Schuurwerk is veel bewerkelijker dan glad stucwerk en vergt wat meer tijd, ervaring en behandelingen. Hoewel wij op onze site geen specifieke stukadoorsprijzen zullen benoemen, willen wij u graag een indicatie geven hoe de prijs van onze verschillende stukadoorswerkzaamheden tot stand komt.

 • Prijs stukadoorswerk glad stucwerk, sierpleisters en marmerpleisters
  Glad stucwerk wordt met de hand aangebracht. De stukadoor prijs van ingekochte grondstoffen kan zelfs een factor 2 lager ligger dan bij speciale sierpleisters of marmerpleisters. Hoewel op dezelfde methode aangebracht, zijn sierpleisters altijd wat duurder dan regulier stucwerk.
 • Prijs stukadoorswerk van spuitwerk en schuurwerk
  Spuitwerk of spackwerk is één van de goedkoopste manieren om een ruimte af te werken. Vooral machinaal spuiten bij grotere klussen kan de juiste manier zijn om de prijs per m2 laag te houden. Schuurwerk is daarentegen één van de duurste stukadoorswerkzaamheden omdat door combinatie van dure grondstoffen en de bewerkelijke methode de kosten van de stukadoorsprijs per m2 omhoog gaan.
 • Prijs stukadoorswerk granol en spachtelputz, stootvast stucwerk met een grove korrel
  Een factor 1,5 tot 2 keer duurder dan bijvoorbeeld spuitwerk door de intensieve methode van aanbrengen en de gebruikte grondstoffen.
 • Prijzen sauswerk
  Is vooral afhankelijk van de hoeveelheid m2. Voor sauswerk is geen speciale expertise nodig anders dan het inventariseren van de kwaliteit van de ondergrond en de benodigde hoeveelheid lagen sauswerk en grondlagen als gevolg.
 • Betonlook pleisterwerk en beton ciré
  Prijs voor het stukadoren van beton ciré is vooral afhankelijk van het vakmanschap van de desbetreffende stukadoor. Beton cire is een product waar men vaker mee gewerkt moet hebben om een groot aantal m2 vakkundig te kunnen aanbrengen. Vraag naar referenties om te kunnen bepalen of uw stukadoor een beton ciré specialist is.
 • Prijs voor het impregneren van gevels of restauratie van buitenstucwerk
  Gevels impregneren of renoveren is sterk afhankelijk van de voorbehandelingen en mogelijke sloopwerkzaamheden. Vraag in geval van renoveren vooral naar een gedetailleerde omschrijving van de werkzaamheden in uw offerte zodat u exact weet welke prijs per m2 u voor deze stukadoorswerkzaamheden betaalt. Hetzelfde geldt uiteraard ook voor gevelrestauratie voor gemetselde gevels.