Diensten

Onze stucwerkactiviteiten in de regio Amsterdam

Stukadoor Amsterdam biedt u een enorm scala aan diensten en verschillende soorten stukadoorswerkzaamheden en soorten stucwerk. Onderstaande overzicht geeft een goed beeld van werkzaamheden en categorieën met daarbij wat korte uitleg over het type product.

Door onze stukadoors toegepast binnenstucwerk in Amsterdam:

 • Glad stucwerk en sierpleisters
  Haal meer uit uw stucwerk met de duurzame sierpleisters van Stukadoor Amsterdam. Glad stucwerk is bij uitstek een afwerking waarin Stukadoor Amsterdam gespecialiseerd is. Wij brengen voor u elke oppervlaktekleur- en structuur aan die u maar wenst en behandelen indien noodzakelijk de ondergrond om glad stucwerk mogelijk te maken. Uiteraard kunt u door ons ook verschillende soorten sierpleisterwerk laten stuccen. Denk aan diverse soorten structuurpleisters en barokpleisters met een iets grovere korrel en chiquere uitstraling.
 • Spuitwerk en schuurwerk
  Spuitwerk – Spuitwerk of het snel machinaal stuccen van wanden en plafonds met een dunne laag stuc kan tegenwoordig heel goed machinaal uitgevoerd worden. Stukadoor Amsterdam beschikt over een professioneel spuitwerkteam dat vakkundig te werk gaat. De kosten van spuitwerk zijn doorgaans lager dan ambachtelijk stukadoren met de hand maar soms is het onontkoombaar, vooral als het gaat om oude stuclagen in oude Amsterdamse grachtenpanden die poreus en niet al te glad zijn. U kunt kiezen uit diverse soorten spuitwerk van Stukadoor Amsterdam; verf spuitwerk, , akoestische spuitwerk en natuurlijk spack spuitwerk dan alleen op zeer gladde en goed voorbehandelde wanden kan worden toegepast.
  Schuurwerk – Door schuurwerk toe te passen in uw Amsterdamse woning of kantoor creëert u prachtige patronen op wand en plafond. Het is stucwerk met een unieke oppervlaktestructuur. Schuurwerk aanbrengen is nog steeds een ambacht en vraagt wat meer van de vakman. De zanderige cirkelvormen worden met een spaan op wand of plafond aangebracht. Voordeel van schuurwerk is ook dat men niet meer over de laag heen hoeft te sausen omdat schuurwerk uit zichzelf al zeer kleurvast is. De dikte van schuurwerklagen varieert van 4 tot 9 mm. Omdat schuurwerk niet al te stootvast is, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld spachtelputz, wordt het vaker toegepast op plafonds dan op wanden.
 • Spachtelputz, stootvast stucwerk met een grove korrel
  Alles komt op gezette tijden weer terug, door Stukadoor Amsterdam wordt weer steeds vaker spachtelputz toegepast in woningen. Het stuccen van spachtelputz is een intensieve klus omdat het materiaal stugger is. Spachtelputz beschikt over kleine korreltjes die de wanden of plafonds hun kenmerkende uiterlijk geven. Het voordeel van spachtelstucwerk is de stootvastheid en dat het gemakkelijk schoon te maken is dan regulier fijnkorrelig stucwerk.
 • Intonantico stucwerk – fijne structuur en chique uiterlijk
  Intonantico is zoals wellicht al wordt verondersteld een stucsoort afkomstig uit Italië. Stukadoor Amsterdam levert en verwerkt Intonantico schuurpleister, dit zeer fraaie Italiaans stucwerk beschikt over een zeer fijne structuur. Het is bijvoorbeeld goed vergelijkbaar met schuurwerk met fijne zandkorrels erin. De schurende, ronddraaiende beweging bepaalt dan ook uiteindelijk het unieke uiterlijk.
 • Leemwerk
  Leem is een stucsoort die zeer goed vochtregulerend werkt en ook akoestisch een positief effect kan hebben. Leem komt in vele soorten en varianten maar wat u goed moet beseffen is dat leem bestaat uit kleine zand of ziltkorreltjes en dus niet een gipsgebonden afwerklaag is. Leem is ook zeer goed geschikt om ecologisch te werk te gaan en om dikkere lagen aan te brengen.
 • Muurverf
  Muurverf aanbrengen kan iedereen, maar wat voor kwaliteit muurverf wilt u aanbrengen? Stukadoor Amsterdam werkt alleen met hoge kwaliteit muurverven afkomstig van bekende leveranciers.
 • Sauswerk
  Sauswerk aanbrengen kan noodzakelijk zijn om bestaande wanden van een nieuwe kleur te voorzien. Daarvoor zijn wel wanden en plafonds nodig die niet al te poreus zijn. Er bestaan verschillende soorten latex die voor specifieke oppervlakten geschikt zijn. Laat Stukadoor Amsterdam sauswerk aanbrengen en u bent voor de komende jaren gegarandeerd van een goede kwaliteit latex.
 • Betonlook pleisterwerk en beton ciré
  Badkamerwanden een vochtwerende laag geven of een badkamermeubel voorzien van een specifieke structuur, het kan allemaal met beton ciré. Dit product bestaat mede uit kunststof additieven die de wanden hun vochtwerende eigenschappen geven.

Door onze stukadoors toegepast buitenstucwerk in Amsterdam:

 • Spuitwerk buitengevel of behandeling met waterkerende sierpleisters
  Het stuccen danwel spuiten van buitengevels wordt tegenwoordig vaak uitgevoerd in robuuste spachtelputzen en waterafstotende pleisters met kunststof additieven. De enige manier om een buitengevel waterdicht te krijgen is om gebruik te maken van zeer hoge kwaliteit pleisters waardoor een glad (vuilafstotend) en vochtdicht oppervlak kan worden verkregen. Bij Stukadoor Amsterdam treft u goed opgeleide vaklui die uw buitengevel voorzien van zeer vuilwerende en duurzame buitenpleisters.
 • Gevels impregneren
  Bestaande gevels waterdicht maken kan bijvoorbeeld door waterafstotende muurverven of andere chemische middelen te gebruiken. Stukadoor Amsterdam besteedt ruime aandacht aan het onderzoek naar de bestaande kwaliteit van buitenwanden om het juiste impregneermiddel in te kunnen zetten. Zowel bestaande gestucte gevels als metselwerk kunnen door Stukadoor Amsterdam worden behandeld.
 • Gevelrestauratie
  Bestaande gestucte buitengevels correct restaureren heeft vaak tot gevolg dat eerst de beschadigde buitenlaag moet worden verwijderd. Dit is vaak een zeer tijdrovende en intensieve klus. Samen met Stukadoor Amsterdam kunt u ook eens kijken naar verschillende alternatieven. Misschien is het opnieuw spachtelputzen of verven van uw buitengevel wel veel gunstiger. Goed moet worden gekeken naar de hechting van deze nieuwe laag op de bestaande.

Overige door onze stukadoors toegepaste stucwerkzaamheden in Amsterdam – authentieke stucwerkdetails en restauratie van stucwerk

Bij Stukadoor Amsterdam kunt u terecht voor het vormgeven van authentieke stucwerkdetails en restauratiewerkzaamheden aan wanden en plafonds. Doorgaans werken wij aan lijstwerk op plafonds en ornamenten, het stuccen van bestaande schouwen (restauratie van oude schouwen in Amsterdamse grachtenpanden), het opnieuw stileren van pilasters en het afwerken van bestaande gestucte togen.